Woningen

Sociale huurwoningen

Sociale huurwoningen

In totaal zijn er 31 sociale huurwoningen in Zuiderhoeven-West. 10 appartementen en 21 eengezinswoningen. De appartementen zijn vanaf ca. december 2019 beschikbaar.

Er zijn met ingang van heden 21 eengezinswoningen voor sociale huur beschikbaar.

16 rijwoningen en 5 hoekwoningen – Laan van Zuiderhoeven 3 t/m 43, Hoofddorp
Nieuwbouw eengezinswoningen, Alle-electric, gasloos en Nul-op-de-Meter.

Indeling:
De woningen zijn ca. 120m2 groot. De hal van 3,5m2 geeft toegang tot de woonkamer/keukens van ca. 40m2. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers van resp. 13, 12 en bijna 7m2. Daarnaast is er een badkamer van ca. 4,5m2 met wastafel, douche en 2de toilet. Op de zolderverdieping van ca. 30m2 (gemeten vanaf 1,50m hoogte) is ruimte voor het plaatsen van een wasmachine en droger en is er ruime bergruimte.

Bekijk ook de impressies, aanzichten en de plattegronden voor meer informatie over de indeling van de woningen en de ligging in de wijk Zuiderhoeven.

 

Afwerking:
Het betreft een nieuwbouwwoning. Indien geselecteerd, bent u de eerste bewoner. De wanden zijn behangklaar afgewerkt. U verzorgt zelf wandafwerking (vliesbehang of sauswerk). De vloeren zijn, vlakke cementdekvloeren. U kunt hier tapijt, laminaat etc. op leggen. Houdt u er rekening mee dat de begane grond en de eerste verdieping voorzien zijn van vloerverwarming.

Buitenruimte-tuin:
De achtertuin met terras is vanuit de woning toegankelijk en vanaf buiten via de afsluitbare poort. In de tuin staat een (fietsen)berging. Op het centrale parkeerterrein is voor iedere woning één parkeerplaats gereserveerd.

Keuken:
De woningen zijn voorzien van een nieuwe Bruynzeelkeuken. Een afzuigkap is al aangebracht. De andere apparatuur regelt u zelf, inclusief een elektrisch kooktoestel. Er is geen gasaansluiting in de woning. Tegen een vergoeding van €475,- bouwen wij een elektrische kookplaat voor u in.

Nul-op-de-Meter
De woning is Nul-op-de-Meter, wat betekent dat alle energie voor verwarming, warm water en alle elektriciteit voor koken, wassen, verlichting, tv kijken etc., bij een gemiddeld verbruik en bij gemiddelde klimaatomstandigheden, door de woningen zelf geleverd wordt. Dat kan omdat er heel veel zonnepanelen geplaatst zijn op de daken èn doordat de woningen zeer goed geïsoleerd zijn en voorzien zijn van slimme, energiezuinige installaties. Dit volgens de wettelijke regeling EnergiePrestatieVergoeding Huurwoningen (EPV Huur).

Wanneer zijn de woningen klaar?
De aannemer legt op dit moment de laatste hand aan de woningen. Ze zullen onder voorbehoud van definitieve oplevering door de aannemer begin april aan ons opgeleverd worden. Na selectie van de huurders zullen de woningen dus direct beschikbaar zijn. Afhankelijk van hoe snel u kunt verhuizen, woont u vanaf mei in uw nieuwe woning.

Wat zijn de maandelijkse kosten?
De aanvangshuur is €720,42 per maand voor de woning en €20,- voor de parkeerplaats en indien van toepassing komen hier servicekosten voor gemeenschappelijke zaken. Daarnaast betaalt u €170,- per maand Energieprestatievergoeding. Daarmee zijn in een gemiddeld jaar en bij gemiddeld, genormeerd gebruik alle energiekosten voor verwarmen, koelen, warm water en alle stroomverbruik voor uw apparaten afgedekt (indien u binnen het normverbruik blijft). U heeft dan geen variabele energiekosten te betalen aan uw energieleverancier. Bij een lager verbruik dan de norm, ontvangt u geld terug van uw energieleverancier. In de overeenkomst EPV en de handleiding van de woning staat gedetailleerd aangegeven welk ‘energiebudget’ u jaarlijks (gemiddeld) tot uw beschikking heeft.

Uw totale maandlast is bij aanvang €910,42 inclusief uw variabele energiekosten exclusief eventuele servicekosten. Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.


Borg

U bent bij ondertekening van de huurovereenkomst eenmalig een borg van €1.500,- verschuldigd. Deze borg krijgt u terug bij beëindiging van de huurovereenkomst als er geen aan u te verwijten schade aan de woning is.


 

Downloads

 

Inschrijven

De aangepaste voorwaarden zijn:

 1. U woont op dit moment in de Haarlemmermeer. Mensen die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang.
  (Geïnteresseerden die nu geen sociale huurwoning achterlaten, worden nadrukkelijk uitgenodigd ook te reageren)
  Bewijs: kopie van uw huidige huurovereenkomst. En
 2. U staat 10 jaar of langer ingeschreven bij Woningnet. 
  Bewijs: inschrijfbewijs Woningnet. En
 3. Uw (gezins)inkomen bedraagt tussen de 30.825,- en 40.349,- bruto per jaar (2017 inkomen). 
  Bewijs: inkomensverklaring van de Belastingdienst over het jaar 2017. En
 4. Uw huishouden bestaat uit een gezin met 2 tot 4 (stief)kinderen. 
  Bewijs: actueel uittreksel uit het bevolkingsregister.

 

Deze woning(en) zijn op dit moment allemaal verhuurd. U kunt zich hier niet voor inschrijven.